zaterdag 31 oktober 2020

En toen... Samen bouwen! (Bijbelmoment 3)

Dit is de derde les over Nehemia. 

Inleiding
Pak de muur van lego erbij die vorige week afgebroken werd. De vorige keer hebben we gehoord dat Nehemia ook keek bij de kapotte muur. Wat was hij blij dat de Koning hem brieven gegeven had waarop stond dat hij de muur weer op mocht bouwen. Niet iedereen was blij dat de muur weer opgebouwd werd. Weten jullie nog van Sanballat en wat Nehemia tegen hem zei? ( God van de hemel, Die zal het ons doen gelukken en wij, Zijn knechten, zullen ons opmaken en bouwen.

Kern 1 
Vertel het verhaal van Nehemia 3.
Er wordt hard gewerkt aan de stadsmuur. Eljasib en zijn broers bouwen bij de Schaapspoort. Ze maken de stenen schoon en bouwen met stenen, maken de poorten en gaan steeds verder tot de Honderdtoren, de Hananeeltoren.
Er zijn nog meer mannen aan het werk. Naast hen zijn de mannen van Jericho bezig en daarnaast Zakkur. 
Bij de Vispoort wordt gewerkt. Er wordt een zoldering aangebracht, de deuren geplaatst, de sluitbalken, de grendels. En zo gaat het bij de stadsmuur van Jeruzalem. Er wordt hard gewerkt! Allemaal verschillende mensen. Ieder had een eigen plekje om te bouwen.
De muur wordt hoger en hoger! God gaf hun een hart wat het goede werk wilde doen.

Kern 2 
Pak de stadsmuur van lego er weer bij. Laat verschillende kinderen er aan werken om het weer op te bouwen. Geef aanwijzingen hoe het moet. Ieder heeft een eigen plekje. 
Zo is het ook in ons leven. Iedereen is verschillend, maar we mogen allemaal doen waar we goed in zijn. Zo krijgt God de eer. Zo bouwen we mee!

Verwerking 
Welk talent heb jij? Laat de kinderen hun talenten op papieren stenen schrijven en plak ze weer bij de muur van de vorige keer.
We hebben elkaar nodig om een muur te bouwen. Samen gaat dat veel beter. De een is hier goed in en de ander weer goed in iets anders. 

Zing samen het lied :

Ik ben de hand en jij de voet 
We zijn allebei nodig 
Wat ik niet kan, kan jij juist goed 
Niemand is overbodig 
Ik heb mijn voeten nodig om te lopen 
En m'n handen om m'n schoenen vast te knopen 
Hand, voet, knie, oog, oor, neus haar
Ieder is nodig voor elkaar 
Ieder is nodig voor elkaar

Extra tip : Bedenk samen een talententournooi. De kinderen mogen de talenten laten zien die zij gekregen hebben. Maak samen de aankleding, de slingers, laat de jongens alles klaarzetten in de gymzaal en de meiden de klas. Na afloop van het talententournooi eet en drink je nog iets lekkers en deel je een oorkonde uit met ' Fijn dat je hebt meegedaan' en evt nog iets persoonlijks. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En toen... Goede voornemens ( Bijbelmoment 8)

De vorige keer leerden we om te kijken wat er in onze schatkist kwam. David liet verkeerde dingen toe. Ook het volk Israël had verkeerde din...