zondag 29 november 2020

En toen... Goede voornemens ( Bijbelmoment 8)

De vorige keer leerden we om te kijken wat er in onze schatkist kwam. David liet verkeerde dingen toe. Ook het volk Israël had verkeerde dingen toegelaten in hun leven. Maar toen ze er spijt van hadden vergaf God hen. Zo GOED is God!



Inleiding 
Laat de schatkist nog een keer zien. Wat zijn de rode proppen papier. Hoe kunnen die papieren er uit. In Johannes lezen we dat als we onze zonden belijden dat God getrouw en rechtvaardig is en onze zonden wil vergeven. We leren ervan om onze zonden te benoemen en dan zal God ook onze zonden vergeven. 

Kern 1 
Ook het volk Israël in de tijd van Nehemia had gekeken naar de wet van God, ze hadden de wonderen die God in hun leven had gedaan besproken. En nu hadden ze een groot verlangen. Om opnieuw tegen God te zeggen dat ze Hem willen dienen. Zijn geboden willen houden. Ze sluiten opnieuw een verbond lezen we in Nehemia 10. Dat wil niet alleen Nehemia, maar ook Zidkia, Seraja, Azarja, Jeremia en zo worden alle namen genoemd die opnieuw tegen de Heere willen zeggen dat ze in Zijn geboden willen wandelen en Gods Woord ook willen doen. Ze beloven dat ze hun dochters niet laten trouwen met heidenen, dat ze de sabbat willen houden, dat ze de offers weer zullen brengen en goed voor Gods huis zorgen. Ze schrijven het op en  verzegelen het.

Kern 2 
Hoe is het met ons? We hebben mooie dingen geleerd over God. Willen we ook opnieuw tegen Hem zeggen dat we naar Hem willen luisteren?

Verwerking 
Geef de kinderen een oud document. Laat hen opschrijven hoe ze God kunnen dienen of kies een bijbeltekst waarin het gaat om een goed voornemen en laat die opschrijven. Bijvoorbeeld Psalm 119 :73b Maak mij verstandig opdat ik Uw geboden lere. Of Ruth 1: Uw volk is mijn volk. Verzegel het document of laat zien hoe dat gaat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En toen... Goede voornemens ( Bijbelmoment 8)

De vorige keer leerden we om te kijken wat er in onze schatkist kwam. David liet verkeerde dingen toe. Ook het volk Israël had verkeerde din...