zondag 15 november 2020

En toen... Wat bewaar je? ( Bijbelmoment 7)

Vorige keer hebben we gehoord over de mooie herinneringen die je mag bewaren. 

Inleiding 
Bespreek welke mooie herinneringen er in de schatkist zitten. 

Kern  
Ook in het leven van David waren er mooie herinneringen. Wat had God veel in Zijn leven gedaan. Hij hield van God en Zijn geboden. Maar op een keer toen hij Koning was, zag hij een mooie vrouw. En toen ging het fout. Om het beeldend te maken kun je een rood papier verkreukelen. Nu kwam de zonde in zijn hart. Doe het verkreukelde papier in de schatkist. Vertel verder van de zonden die daarop volgden: het leven met Bathseba alsof ze getrouwd waren, zijn plan om Uria te laten doden, de dood van Uria. David vergat Gods geboden en was alleen bezig met het volgen van zijn eigen verkeerde verlangens. 
Het gevolg... Een schatkist vol met zonde en de mooie herinneringen zijn nog moeilijk te vinden. 
Toen de profeet Nathan kwam zag hij in wat hij had gedaan. Toen maakte hij de psalm. Psalm 51. 
Hij beleed zijn zonde en vertelde ook dat God zo goed is, dat Zijn goedheid noch paal noch perk is gezet. Zo groot, zo wijd. Hij spreekt toch goed over God! 

Verwerking 
Ook wij moeten blijven opletten wat we toelaten in ons hart. Bespreek wat wel goed is om toe te laten en wat niet. Laat ze zelf voorbeelden noemen wat er gebeurd in ons leven thuis en op school. Maak er een prop papier van en stel ze voor de keus. Wel of niet bewaren? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En toen... Goede voornemens ( Bijbelmoment 8)

De vorige keer leerden we om te kijken wat er in onze schatkist kwam. David liet verkeerde dingen toe. Ook het volk Israël had verkeerde din...