maandag 9 november 2020

En toen... Mooie herinneringen (Bijbelmoment 6)

Vorige keer dachten we na over een kostbare schat, de geboden van God. We bewaarden ze in een schatkist.
De geboden zijn belangrijk om te onthouden, maar we horen dat het volk Israël nog meer mooie herinneringen heeft. Die willen ze ook onthouden! Daarin zien ze dat God zo goed is. 

Inleiding 
Laat de geboden nog een keer zien. Welke herinneringen hebben wij aan God. Welke verhalen hebben we de laatste tijd gehoord. Mooie herinneringen!

Kern
Vertel het verhaal uit Nehemia 9. Het volk houdt een dag om te vasten en te bidden. Ze richten zich op God. Hij is de belangrijkste. Ze belijden hun zonde en vragen vergeving. Niet alleen van hun eigen zonden, maar ook die van hun ouders. Een vierde deel, dat is 6 uur, van de dag lezen ze Gods wet, en een vieren deel ( weer 6 uur) doen ze belijdenis en aanbidden ze God. Jesua en andere mannen staan op een verhoging en roepen: Staat op, loof de Heere, uw God van eeuwigheid tot eeuwigheid!
(Laat de munten zien met de afbeeldingen en vertel de geschiedenis)
De schepping, Abraham, Egypte, door de Rode Zee, de wolkkolom, manna, Gods vergeving na de zonde met het gouden kalf, het land Kanaän, het gemopper, de straf, de richters...
Mooie, maar ook verdrietige herinneringen. Want we zien ook dat het volk zondigt. Maar ook dat God elke keer weer klaar staat om te vergeven als ze tot Hem roepen. Hoe Hij dan een richter stuurt om het volk weer te bevrijden van de vijanden. 

Verwerking 
Wat voor herinneringen zijn belangrijk om te bewaren. Maak het werkblad.
God zegent het als je de goede dingen bewaard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

En toen... Goede voornemens ( Bijbelmoment 8)

De vorige keer leerden we om te kijken wat er in onze schatkist kwam. David liet verkeerde dingen toe. Ook het volk Israël had verkeerde din...